Читај ми!

Nevena i Aleksandar prodaju voće i povrće na poverenje – poslužite se sami, novac ubacite u sanduče

Supružnici Aleksandar i Nevena Pavlović iz okoline Kraljeva došli su na nesvakidašnju ideju kako da plasiraju višak voća i povrća koje proizvode – sveže namirinice ostavljaju u gajbicama ispred svog domaćinstva, gde svi koji to žele mogu da se posluže, a novac ostave u poštanskom sandučetu.

Samo će prvi prolaznici rano ujutru zateći Nevenu i Aleksandra kako dopunjavaju gajbice tek ubranim plodovima. Imaju dva domaćinstva i previše obaveza u toku dana.

"Desilo se to da je stiglo na rod dosta i povrća i gore voća u Roćevićima. Onda nismo mogli da boravimo ovde i da uslužujemo narod nego smo eto došli na ideju da izbacimo na papir da se sami služe, sami izmere, ubace novac ovde u kasu. I eto, to se stvarno pokazalo lepo. Ljudima je to zanimljivo", navodi Nevena Pavlović iz Konareva.

Polica sa namirnicama je u prometnoj ulici. Osim komšija, mušterije su i oni koji idu u Matarušku banju. Sve se zasniva na poverenju.

"I da neko uzme, a ne plati, što se kaže nije problem. To je paradajz, dva i možda mu je bio potreban i stvarno ne gledamo mi to", dodaje Nevena.

Njihove komšije i mušterije su zadovoljne.

"Tako i treba. Mladi ljudi treba da žive, da rade, da imaju ideje", navodi jedna mušterija, dok drugi kažu da im je mnogo lakše da dođu kod Pavlovića nego da idu na pijacu.

Mladi supružnici sa dvogodišnjom ćerkicom Ljubicom veći deo dana provode u voćnjacima u Roćevićima. Na dva hektara imaju više od 1.200 stabala raznog voća. Šljiva je rodila odlično i prvi put su otkupljivačima predali veće količine. Oni su povratnici iz Kanade i uložili su mnogo truda i vremena da osnuju sopstveno domaćinstvo i nove voćnjake.

"Sve što imamo, nekog novca viška, to se ulaže ovde. Ali, iskreno se nadam da će se to jednog dana isplatiti. Nadam se uskoro", navodi Aleksandar Pavlović.

Pavlovići očekuju i prinovu, jer je Nevena je u petom mesecu trudnoće. Poruke podrške im stižu sa svih strana, neretko i od mušterija koje ih, uz novac, ostavljaju u poštanskom sandučetu.

"Evo i poštar je ostavio račune. Ostavio je i poruku šta je kupio", navodi Aleksandar.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво