Читај ми!

Kako izgleda nadmetanje vojne policije iz Rusije, Kazahstana, Kipra, Irana, Katara i Srbije

Na poligonu u Žiči kod Kraljeva počelo je međunarodno takmičenje jedinica vojne policije "Čuvar reda". Održava se u sklopu međunarodnih vojnih igara koje već šest godine organizuje Rusija, a Srbija je prvi put suorganizator jedne od disciplina.

Srbija je jedna od jedanaest zemalja u kojima se održavaju ovogodišnje Međunarodne vojne igre. Pored pripadnika Vojske Srbije, na takmičenjima u Kraljevu učestvuju u pripadnici vojnih jedinica iz Rusije, Kazahstana, Kipra, Irana i Katara.

"Prethodilo je naše učešće u šest godina uzastopnih u ovoj disciplini i naravno, rezultati naše vojske i spremnost naše zemlje da bude organizator, da bude domaćin", navodi Nebojša Stefanović, ministar odbrane.

Takmičenje jedinica vojne policije, jedna od 34 discipline međunarodnih vojnih igara na kojima ove godine učestvuju čak 42 armije sveta. Pripadnici Vojske Srbije su već imali zapažene rezultate.

"Ja se iskreno i potajno nadam da ćemo biti prvi, ali to će pokazati takmičenje. Neka bude samo fer i neka bude sportski", navodi general-potpukovnik Petar Cvetković, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije.

Vojne igre "Čuvar reda" u Kraljevu će trajati od 30. avgusta do 3. septembra.

Prvog dana održano je takmičenje u gađanju iz automatskog naoružanja i pištolja. Osim toga, u Žiči će biti održano i gađanje patrola vojne policije, a od srede 1. septembra ekipe prelaze na Beranovac, gde će se nadmetati u rešavanju taktičkih zadataka i krosu na stazi dugoj 12 kilometara. Takmičenja na Beranovcu su otvorena za publiku.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво