Читај ми!

Izmaglica i neprijatan miris u pojedinim beogradskim naseljima, građani traže trajno rešenje

Građani beogradskih naselja Karaburma, Mirijevo, Zvezdara ponovo su se žalili da se širi neprijatan miris praćen izmaglicom nalik dimu. Iako nadležni tvrde da je kvalitet vazduha dobar, a dogašavanje požara na deponiji u Vinči pri kraju, građani traže trajno rešenje.

Vazduh u Bulevaru Despota Stefana je zagađen, dok se u ostalim delovima grada kreće od dobrog do odličnog, objavljeno je na sajtu Beoeko.

Prema merenjima u 9.00 sati na Bulevaru Despota Stefana koncentracija suspendovanih čestica PM 2,5 iznosi 77,7, dok je koncentracija PM 10 bila 109.

Dobar vazduh izmeren je u Vinči, na Novom Beogradu u Ulici Omladinskih brigada, na Dedinju, dok je odličan u Ovči, Zemunu, Obrenovcu.

Dim i neprijatan miris su se ponovo tokom noći i jutros mogli osetiti u pojedinim delovima grada. Građani su ponovo apelovali da se utvrdi šta je uzrok zagađenja i da se nađe trajno rešenje. 

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je požar na deponiji u Vinči potpuno lokalizovan, a da će biti dogašavan još nekoliko dana.

Vesić je rekao da je kvalitet vazduha u Beogradu dobar i apelovao na građane da prate podatke Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Na sajtu Beoeko se navodi i da ukoliko je vazduh zagađen, zdravstvene tegobe se mogu javiti u celoj populaciji, s tim što se kod osetljivih grupa mogu javiti ozbiljnije zdravstvene tegobe nego u populaciji zdravih osoba.

Osetljivim grupama se preporučuje da izbegavaju naporne aktivnosti u spoljašnjoj sredini, a ostali da smanje i skrate aktivnosti na otvorenom.

Ukoliko je kvalitet vazduha dobar, boravak na otvorenom ne predstavlja nikakav rizik za većinu populacije, navodi se na sajtu Beoeko.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво