Читај ми!

Suve slavine u Beloj Palanci, kada će ponovo poteći voda

Građani Bele Palanke, godinama imaju problem sa vodosnabdevanjem. Visoke temperature samo su otežale situaciju. Najpre je opština, zbog ranijih kvarova, ostala bez vode za piće, a od utorka i bez tehničke, zbog čega je uvedena vanredna situacija.

Nakon mutne vode u cevima zbog obilnih padavina u Beloj Palanci sada tropske temperature i suve slavine. Skoro dve nedelje Belopalančani su bez vode za piće, a od utorka i bez tehničke. Nezadovoljni građani su prinuđeni da se snalaze kako znaju i umeju.

Pojedini imaju pumpu u dvoreuštu i tu vodu koriste kao tehničku, a voda za piće kupuje se u flašama. Građane brine mulj u vodi.

Fontana "Stovna" je u ovim krajevima sinonim za hladnu,planinsku vodu. Ovih tropskih dana nažalost,u Beloj Palanci iz stovni ne izlazi niti hladna ni topla voda".

U lokalnoj samoupravi kažu da čine sve da pomognu građanima dok se problem ne reši, pa su na 14 punktova delili flaširanu vodu. Vodosnabdevanje je prekinuto zbog kvara na pumpi na vodozahvatu.

Zamenik predsednika opštine Bela Palanka Miroslav Marinković kaže da su kvarovi na pumpnom postrojenju posledica poplave koja je upravo bila i na samom izvorištu.

Marinković navodi da, po nekim procenama, u narednih desetak dana potrajaće problemi sa snabdevanjem građana pijaćom vodom. Nadamo se da ćemo do kraja dana imati bar tehničku vodu u sistemu, dodaje Marinković.

Nadležni u opštini Bela Palanka pokušavaju da nabave još cisterni za snabdevanje vodom, a zatražili su pomoć i od sektora za vanredne situacije i Vojske Srbije.

 

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво