Читај ми!

MUP apeluje na motocikliste da poštuju propise, za tri dana poginulo četvoro

Broj poginulih motociklista u julu ove godine najveći je u poslednjih pet godina. Samo u poslednja tri dana poginula su četiri vozača motocikla.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva vozače motocikala da poštuju saobraćajne propise, naročito ograničenje brzine, da koriste zaštitnu kacigu, kao i ostale elemente zaštite, kako bi sačuvali svoj i tuđe živote.

"Takođe, apelujemo na vozače drugih motornih vozila da obrate pažnju na motocikliste prilikom preduzimanja radnji u saobraćaju, a naročito prilikom skretanja i uključivanja u saobraćaj", rekao je Dalibor Jovanović iz Uprave saobraćajne policije.

Istakao je da je broj poginulih vozača motocikala u julu ove godine najveći u poslednjih pet godina.

"U poslednja tri dana u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginula su četiri vozača motocikla. Od početka jula ove godine ukupno je nastradalo 11 motociklista, od kojih četiri vozača nisu koristila zaštitnu kacigu. Analize pokazuju da je u saobraćajnim nezgodama sa stradalim motociklistima najčešći uzrok bio gubitak kontrole nad motociklom usled neprilagođene brzine", naglasio je Jovanović.

U prvih šest meseci ove godine motociklisti su učestvovali u 690 saobraćajnih nezgoda, od kojih su oni izazvali 301.

Kad je reč o saobraćajnim nezgodama u kojima je bilo poginulih, od 22 saobraćajne nezgode, vozači motocikala izazvali su dvanaest.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво