Читај ми!

Ministarstvo osuđuje napad na Crkvu svetog Petra i Pavla u Brodu kod Štrpca

Ministarstvo kulture i informisanja osuđuje napad na Crkvu svetog Petra i Pavla u Brodu kod Štrpca, skrnavljenje i ispisivanje grafita terorističke organizacije OVK i ukazuje na povećan stepen uroženosti srpske verske i kulturne baštine na Kosovu i Metohiji.

Uporedo sa agresivnom kampanjom zloupotrebe kulture i srpskog kulturnog i verskog nasleđa koju Priština vodi prema međunarodnim organizacijama, svedoci smo svakodnevnog ugrožavanja objekata Srpske pravoslavne crkve, navodi se u saopštenju Ministarstva kulture i informisanja.

"Ovaj vandalski čin, koji predstavlja jasnu poruku pretnje, istovremeno raskrinkava dvoličnost Prištine u njihovom jalovom pokušaju prikazivanja stanja na Kosovu i Metohiji kao sigurnog za srpsko stanovništvo i spomenike kulture.

Potpuno suprotno tim namerama da se takozvana lažna država predstavi kao toleralnta i multikulturalna, koja tobože garantuje prava svima, na ovaj način još jednom na delu pokazuje da nije u stanju da štiti crkve i manastire Srpske pravoslavne crkve od kontinuiranih napada i nasrtaja", saopšteno je iz ministarstva.

Ministarstvo kulture i informisanja zahteva hitno rasvetljavanje ovog događaja i kažnjavanje počinilaca u cilju suprostavljanja ekstremizmu i nasilju.

Kosovska policija u selu Brod je 18. jula obavestila lokalnog sveštenika u Štrpcu da su prilikom rutinskog obilaska hramova videli oštećena vrata na hramu Sv. Ap. Petra i Pavla u selu Brod.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво