Читај ми!

Vesić: Svi oštećeni stanari dobiće nove stanove u Vidovdanskoj

Zgrada u Vidovdanskoj ulici, čiji se deo urušio, biće srušena, a Grad Beograd će izgraditi novu i svi oštećeni stanari dobiće nove stanove iste kvadrature, saopštio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić nakon sastanka sa stanarima te zgrade.

Goran Vesić je novinarima rekao da je načelno dogovoreno da stanari potpišu ugovor sa Direkcijom za građevinsko zemljište koja bi trebalo da sruši urušenu zgradu u Vidovdanskoj ulici na Vračaru i napravi novu u roku od godinu dana.

Prema njegovim rečima, stanari će dobiti nove stanove iste kvadrature na istoj lokaciji.

Deo stanara koji je smešten u hotel "Slavija" preći će u gradske stanove, koje neće plaćati, rekao je Vesić.

Dodaje i da će, kako bi se predupredile ovakve i slične situacije, Grad Beograd najkasnije do kraja nedelje poslati zahtev Vladi Srbije da se po hitnom postupku izmeni Zakon o planiranju i izgradnji.

Ističe da je potrebno da se uvede obaveza investitora da ima polisu osiguranja štete za treća lica.

Tužba protiv investitora

U ovom slučaju će, kaže, Grad Beograd tužiti investitore, a očekuje se da će sudski proces trajati nekoliko godina.

"Rizik borbe sa investitorom preuzeli smo mi. Stavićemo zabranu gradnje na placu i to ćemo u sudskom procesu naplatiti. Proces izdavanja dozvole je takođe predmet istrage tužilaštva", poručio je Vesić.

Poručuje i da će Grad Beograd učiniti sve da pomogne oštećenim stanarima.

"Radimo na tome da stanari dobiju pomoć preko Centra za socijalni rad. U svakodnevnom smo kontaktu sa njima, a opština Vračar im je na raspolaganju 24 sata. Sve što im treba, rešavamo", istakao je Vesić.

Predsednik skupštine stanara u zgradi u Vidovdanskoj 2a Novica Stanimirović zahvalio je Gradu na, kako je rekao, korektnoj i kvalitetnoj ponudi.

"U nesreći koja je zadesila stanare i mene, imali smo veliku sreću. Hvala i komšijama koji su iskazali jedinstvo", poručio je Stanimirović.

Nakon što se u petak urušio jedan deo zgrade, u utorak se ponovilo urušavanje još jednog dela objekta u Vidovdanskoj ulici. 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво