Читај ми!

Mihajlovićeva sa sindikatima radnika “Ziđina“: Razgovori o kolektivnom ugovoru moraju da se nastave

Razgovori sindikata i kompanije "Ziđin" u vezi sa novim kolektivnim ugovorom moraju da se nastave i da se uskoro zaključi novi ugovor, rekla je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, koja se sastala sa predstavnicima sindikata radnika "Ziđin kopera".

Zorana Mihajlović sastala se sa predstavnicima svih reprezentativnih sindikata "Ziđin kopera". Sa njima je razgovarala o uslovima rada i pravima radnika u ovoj kompaniji, saopštilo je ministarstvo.

"Ministarstvo je tu da razgovaramo, jer razumemo problematiku i prava radnika. Naš cilj je da kompanija dobro radi, a da radnici budu zadovoljni. Razgovori u vezi sa novim kolektivnim ugovorom moraju da se nastave i da se uskoro zaključi novi kolektivni ugovor", poručila je Mihajlovićeva.

Predstavnici sindikata upoznali su Zoranu Mihajlović sa trenutnom situacijom, uslovima rada i problemima koje imaju, te potrebom da se što pre potpiše novi kolektivni ugovor, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Sindikata rudara Srbije Ziđin Bor, Sindikata Nezavisnost Ziđin Bor, Samostalnog sindikata metalaca Srbije, Sindikata metalurga Srbije - Bor, Samostalnog sindikata Ziđin Bor, Samostalnog sindikata Ziđin Majdanpek i Sindikalne organizacije Topionica Bor.

Nezadovoljni rezultatima šestomesečnih pregovora sa kompanijom "Srbija Ziđin koper" o novom kolektivnom ugovoru, predstavnici sindikata najavili su juče na konferenciji za novinare ispred direkcije kompanije organizovanje višednevnih protesta zaposlenih počev od ponedeljka, 28. juna.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво