Читај ми!

Sastanak investitora i stanara bloka 37 - dogovorili se da će se dogovoriti sutra

U bloku 37 trenutno zatišje. Na sastanku u Skupštini grada predstavnici stanara i investitora su se dogovorili da će se dogovoriti, ali sutra. U međuvremenu su se građani povukli sa barikada, a građevinske mašine su zaustavljene.

Dok su njihovi predstavnici u gradskoj skupštini razgovarali sa predstavnicima investitora i zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, stanari bloka 37 nisu dozvoljavali ulazak na gradilište.

Investitor je, s druge strane, kamionom blokirao jedan od ulaza u blok.

Na sastanku je postignut dogovor da građani neće blokirati gradilište i protestovati, a investitor neće izvoditi nikakve radove u naredna 24 sata.

Svi će se ponovo sastati u sredu kako bi pokušali da nađu rešenje prihvatljivo za sve tri strane.

"Verujem da možemo da nađemo rešenje i verujem da postoji dobra volja. Da li ćemo uspeti u ovom trenutku ne znam, ali već je velika stvar što smo seli i razgovaramo jer samo tako možemo da rešavamo probleme i učinimo da grad bude bolji za sve i da jedni druge bolje razumemo", ističe zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Investitori spremni i da otkupe stanove građana

Sastanak je korak u dobrom pracu jer uz posredovanja grada postignut je određeni napredak.

"Vrlo je realno da sprečimo izgradnju ove monstrum zgrade. To sigurno neće biti ovde", uverena je predstavnica stanara Slađana Radak.

Pronaći kompromis, sigurno, neće biti lako - investitor ističe da zbog obustave radova trpi veliku štetu i smatra da rešenje treba da bude u skladu sa zakonom.

"Nešto će grad da pomogne, a mora da popusti i nvestitor. Očekujemo sutra neko povoljnije rešenje", kaže predstavnik stanara Aleksandar Angelovski.

Investitori su čak premni i da otkupe stanove građana kojima smeta izgradnja nove zgrade, rekao je zastupnik investitora posle satanka, dodavši da kompanija "Durst" duboko veruje da će projekat unaprediti Beograd, ali da će, ako dođe do nekog trećeg rešenja, u interesu svih, to prihvatiti.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво