Читај ми!

Vojna vežba na Pešteru na više poligona, završni deo u nedelju

Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je da će, po naređenju predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Aleksandra Vučića, Vojska Srbije u nedelju na Pešteru pokazati svoju snagu, opremljenost i obučenost u najvećoj vežbi koja se odigrava u Srbiji u poslednjih nekoliko decenija.

"Građani Srbije u nedelju će imati prilike da vide naše specijalne jedinice, našu Kopnenu vojsku i naše Ratno vazduhoplovstvo kako u sadejstvu pokazuju svoju opremljenost, obučenost, ali i posvećenost bezbednosti građana Srbije", rekao je ministar Stefanović.

Kako je naveo, vežba ima za cilj da pokaže da su se sve investicije u Vojsku, investicije u plate vojnika, podoficira i oficira, njihove uniforme, opremu i naoružanje isplatile, jer je Srbija danas garant bezbednosti i sigurnosti svim svojim građanima i nastavlja da igra veoma važnu ulogu u stabilnosti regiona.

"Po naređenju predsednika, vežba će se odvijati na više poligona u narednim danima i obuhvatiće elemente, kao što su noćna gađanja koja do sada nisu bila moguća. Završni deo vežbe je na Pešteru 27. juna gde će najveći deo naših jedinica pokazati maksimalno sadejstvo i zašto je vojska najčvršći bedem odbrane naše zemlje", rekao je Stefanović.

On je, takođe, poručio da će Vojska nastaviti da uvek bude uz svoj narod, da u svakom trenutku i na svakom mestu pruža pomoć i bude tu kada je potrebno.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво