Читај ми!

Kad se u Valjevu udruže zet, ćerka i tašta – japanske prepelice i jaja odlaze i preko Drine

Epidemija kovida 19 podstakla je pojedince koji su ostali bez posla da se brzo prilagode novim okolnostima. Valjevac Nemanja Pantelić, 14 godina bavio se muzikom, a sada je posvećen gajenju japanskih prepelica.

Ljubav prema životinjama i znanje stečeno u Poljoprivrednoj školi, podstakli su Valjevce Nemanju Pantelića i njegovu taštu Nadu da se okušaju u novom poslu. 

Podrum su preuredili u malu farmu japanskih prepelica. Počeli su sa jatom od 120 ptica, koje se za četiri meseca proširilo na četiri stotine. 

"Počeo sam da istražujem i shvatio da je baš ovo pravi trenutak da započnemo posao sa prepelicama", navodi Nemanja Pantelić iz Valjeva, dodajući da kvalitet jaja, koja mogu da ojačaju imunitet, predstavlja jedan od razloga za pokretanje posla. 

Nemanjina supruga Marija apsolvent je na Poljoprivrednom fakultetu, ali je ideja za novi posao potekla od tašte Nade Mihailović Đurđević. Zanimljivo je da je ona posle Saobraćajnog fakulteta završila srednju Poljoprivrednu školu.

"Relativno nije veliko ulaganje, a sreća je da one brzo sazrevaju. Od dana kad se izlegu do pronošenja nekih 45 dana", objašnjava Nada Mihailović Đurđević iz Valjeva. 

Jaja i jata japanskih prepelica iz Valjeva stižu u sve krajeve Srbije, ali i preko Drine, jer su zet, kćerka i tašta aktivni na društvenim mrežama, što je danas neizostavni deo poslovnih poduhvata.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво