Читај ми!

Kako se obučavaju budući mladi podoficiri ratnog vazduhoplovstva i ko može da se prijavi na konkurs

Komanda Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije zaposliće stotinu mladih podoficira. Konkurs je otvoren do kraja maja, a priliku da, posle obuke, stanu u plavi stroj i steknu prve činove dobiće mladići i devojke do 26 godina, koji imaju završenu srednju školu i ostvare najbolje rezultate na selekciji.

Momci i devojke koji budu najuspešniji upućuju se na šestomesečni kurs za podoficire u centre za obuku Vojske Srbije. Oni koji su prošli selekciju na prošlom konkursu privode kraju obuku na aerodromu u Batajnici.

"Imamo mogućnost da zasnujemo stalni radni odnos, beneficirani radni staž, sigurnu zaradu, mogućnost rešavanja stambenog pitanja, mogućnost daljeg napredovanja i usavršavanja u zemlji i u inostranstvu i rad na najsavremenijoj tehnici", kaže Jelena Jovičić, polaznica kursa za podoficire RV i PVO.

"Prvi modul je opšta vojnička obuka, drugi modul – tu smo se osposobljavali za komandirske dužnosti, treći modul je specijalistička obuka u centrima za obuku", navodi Maja Nikolić, polaznica kursa za podoficire RV i PVO.

Polaznicima su obezbeđeni smeštaj, ishrana, uniforma, zdravstvena zaštita i novčana primanja.

"Dobio sam mogućnost da postanem tehničar za avion i motor na 'migu 29', to je avion najmodernije naše sredstvo u RV", ističe Đorđe Ćosović, polaznik kursa za podoficire RV.

"Kao mehaničar odgovarate za nekog ko leti u visine i dok avion ne sleti na zemlju vi se nosite sa tim zadatkom", dodaje Radenko Gole, polaznik kursa za podoficire RV i PVO.

Posle uspešno završenog kursa, kandidati sa činom vodnika dobijaju priliku da rade na najsavremenijim vazduhoplovima, raketnim i radarskim sistemima koje naša vojska poseduje.

"Dobijaju jedan lep i odgovoran posao, posao pun izazova, posao koji omogućava napredovanje, dobijaju mogućnost uzimanja povoljnih stambenih kredita", naglašava zastavnik prve klase Andrija Đorđević, glavni podoficir 24. vazduhoplovnotehničkog bataljona.

Buduće mlade starešine Vojske Srbije će, u zavisnosti od formacijskog mesta i specijalnosti, raditi na vojnim aerodromima u Batajnici, Lađevcima i Nišu i na vojnim objektima u Beogradu, Novom Sadu, Jakovu, Pančevu, Zucama i Starim Banovcima, gde su razmeštene jedinice RV i PVO.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво