Читај ми!

Izbor rektora Univerziteta u Beogradu, u trci ostala dva kandidata

Kandidati za rektora Univerziteta u Beogradu predstavili su svoje programe rada. Dekan Arhitektonskog fakulteta Vladan Đokić dobio je 17 glasova, a rektorka Ivanka Popović, 27.

I posle sednice Senata Univerziteta u Beogradu, u trci za rektora ostaju dekan Arhitektonskog fakulteta Vladan Đokić i aktuelna rektorka Ivanka Popović.

Radom u prethodne tri godine i programima koje su izneli, obezbedili su više od trećine potrebnih glasova.

Dekan Arhitektonskog fakulteta, profesor Vladan Đokić ističe značaj sistema vrednosti, kao što su pre svega akademska sloboda, uvažavanje različitosti, akademska čestitost, disciplinska odgovornost, savremene kompetencije, transfer znanja, integritet, liderstvo, saradnja, opšte dobro.

"Znači neke stvari o kojima Univerzitet mora da vodi računa i kojima mora da se rukovodi kao bi gradio sistem vrednosti u odnosu na sve članove akademske zajednice", kaže Đokić.

Oba kandidata kao prioritete izdvajaju javnost u radu, poštovanje Statuta i Zakona, međunarodnu saradnju.

Rektorka Ivanka Popović kaže da se moraju prevazići posledice kovida 19 i da se rad Univerziteta mora vratiti u normalne tokove, prvenstveno vodeći računa o kvalitetu nastave.

"Mi imamo tu trojnu misiju - kvalitetna nastava, odlično istraživanje i doprinos zajednici u smislu doprinosa društvu i privredi. Mislim da Univerzitet u Beogradu to dosta dobro radi", ističe Popović.

Sednici su posle dužeg vremena prisustvovali svi članovi. O tome ko će voditi naš najstariji i najveći univerzitet u naredne tri godine, odlučiće Savet Univerziteta u Beogradu 25. maja.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво