Читај ми!

Odata počast poginulim kineskim novinarima u bombardovanju Ambasade Kine

Polaganjem venaca ispred spomen obeležja na mestu srušene kineske Ambasade, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i ambasadorka Republike Kine u Srbiji Čen Bo odale su počast poginulim kineskim novinarima u bombardovanju te zgrade 1999. godine.

Ministarka Kisić Tepavčević istakla je da je Srbija beskrajno zahvalna kineskom narodu i kineskim novinarima, koji su i u tim teškim trenucima bili uz našu zemlju.

"Narodna Republika Kina je naš veliki prijatelj, koji nam uvek pruža bezgraničnu podršku u svim izazovima koji se nađu pred nama. Prava je privilegija imati takve prijatelje kao što je kineski narod", naglasila je Kisić Tepavčević.

Ambasadorka Kine je zahvalila Vladi Republike Srbije, Gradu Beogradu, Udruženju novinara Srbije i svim srpskim prijateljima što svake godine obnavljaju sećanje na poginule kineske novinare.

"Kineski novinari su svojim životima platili cenu zaštite istine, pravde i pravednosti. Nikada nećemo zaboraviti zločin učinjen od strane agresora", rekla je Čen Bo.

Podsetivši da je Kina uz pomoć Srbije na mestu srušene ambasade podigla Kineski kulturni centar, ambasadorka te zemlje je navela da je ta zgrada novi simbol čeličnog prijateljstva dve zemlje.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво