Читај ми!

UNS osniva klub frilensera

Udruženje novinara Srbije (UNS) osniva Klub frilensera i honoraraca novinara, snimatelja i fotoreportera kako bi se omogućila artikulacija potreba ove grupe medijskih radnika.

U rastućem broju frilensera i honoraraca u srpskim medijima i onih koji za strane medije rade iz Srbije, UNS je prepoznao potrebu za okupljanjem i zajedničkim angažmanom ove, po mnogim pokazateljima, najugroženije grupe novinara i snimatelja, navodi se u saopštenju UNS-a.

"Kolegama bez matičnih redakcija UNS će omogućiti: akreditacije za događaje, pravnu zaštitu, pomoć u izradi tipskih ugovora, pomoć u osiguranju opreme i životnom osiguranju, pomoć pri otkupu radnog staža, povoljnije ugovore o korišćenju usluga mobilne telefonije i druge olakšice u radu", ističe se.

Formiranje kluba frilensera neophodan je korak za artikulisanje potreba i organizovanu borbu za ravnopravan status kolega koji trenutno rade u teškim uslovima - bez redakcija i ugovora, bez pravne i druge vrste zaštite, bez prava na akreditacije i amortizaciju opreme.

Osnivanje kluba održaće se u sredu, 12. maja u 18 časova u Pres centru Udruženja novinara Srbije.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво