Читај ми!

Čestitke povodom Vaskrsa

Povodom Vaskrsa, patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu i vernicima stižu čestitke brojnih zvaničnika.

Potpredsednica Vlade  i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković čestitala je Vaskrs građanima Srbije koji taj hrišćanski praznik slave po julijanskom kalendaru.

"Neka dan Hristovog vaskrsenja, kao simbol nade i spasenja, osnaži našu veru i odlučnost u suočavanju sa izazovima današnjeg vremena", navela je Gojković.

Dodala je da je Vaskrs prilika da se podsetimo na značaj zajedništva, solidarnosti i uzajamnog poštovanja i uvažavanja, saopštila je pres služba Ministarstva kulture i informisanja.

"Neka duh Vaskrsa ispuni naša srca ljubavlju, verom i saosećanjem, i učini da se posvetimo bližnjima. Želim vam da radost najvećeg hrišćanskog praznika ispuni domove toplinom i da uskršnje dane provedete u miru, ljubavi i duhovnom blagostanju. Hristos vaskrse!", navela je Gojković u čestitki.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović uputio je čestitku Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, episkopu vojnom gospodinu Arseniju i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti.

"Vaša svetosti, u ime pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i svoje lično, čestitam Vam praznik Hristovog Vaskrsenja. Uveren u Vaše molitveno zastupništvo za Vojsku Srbije molim se Gospodu da Vam podari duhovnu snagu i krepko zdravlje da i ubuduće uspešno rukovodite Bogom Vam poverenom Srpskom pravoslavnom crkvom. Želeći da u radosti proslavite najveći hrišćanski praznik, pozdravljam Vas pobedonosnim pozdravom, Hristos Vaskrse!", navodi se u čestitki. 

Vaskrs je čestitao i ministar finansija Siniša Mali. "Od srca Vam želim da ovaj praznik provedete u duhovnom miru, blagostanju, a pre svega u dobrom zdravlju sa svojim bližnjima. U vremenu izazova, kada ceo svet još uvek sputava pandemija virusa, neophodno je da se stalno prisećamo hrišćanskih vrednosti, pre svega ljubavi, tolerancije, razumevanja i da vodimo brigu jedni o drugima", naveo je, između ostalog, ministar Mali u čestitki. 

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, čestitala je patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju, sveštenstvu SPC i građanima najveći hrišćanski praznik.

"Neka nas Vaskrs kao simbol pobede vere i života, koji proslavljamo u vreme velikih izazova, podseti da i u teškim danima ne izgubimo istinske vrednosti - solidarnost, jedinstvo i međusobno poštovanje. Želim vam da praznične dane provedete u dobrom zdravlju, radosti i ljubavi sa svojim bližnjima, negujući duh zajedništva i nade. Hristos vaskrese, srećan Vaskrs," navodi se u čestitki ministarke Mihajlović.

Čestitku je uputila i ministarka pravde Maja Popović. "Neka radost novog života bude trajno nadahnuće da pred svim savremenim iskušenjima, neumorno svedočimo da smo dostojni svojih predaka i damo istinski odgovor", poručila je Popovićeva.

Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar uputio je čestitku za predstojeće vaskršnje praznike Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom Porfiriju, vladikama, sveštenstvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve.

"Nek nam ovaj praznik nad praznicima, dan Hristovog vaskresenja, pobede dobra nad zlom i života nad smrću, donose blagoslovene dane i da snagu da prevaziđemo sve teškoće. Želim vam da praznične dane provedete sa svojim najbližima, u zdravlju, spokojstvu i sreći. Hristos Vaskese", naveo je prestolonaslednik Aleksandar u svojoj poruci.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво