Читај ми!

Sedmoro dece hospitalizovano u Užicu zbog dijareje i visoke temperature

Na Dečje odeljenje užičke bolnice smešteno je sedmoro dece koja su povraćala, imala visoku temperaturu i dijareju. Prema informacijama dobijenim od roditelja, zajedničko im je što su boravila u jednoj užičkoj privatnoj agenciji za čuvanje dece.

Sedmoro dece, uzrasta od godinu i po do tri godine, sada su boljeg stanja, a jedno dete je otpušteno na kućno lečenje.

"Sigurno nijedno dete nije vitalno ugroženo, a virusološka potvrda testiranja uzoraka stolice već je stigla tako da su deca pozitivna na rota virus. Međutim, postoji i određen broj dece koji ima i kanfilobakter", kaže doktorka Dara Božović, načelnica Dečjeg odeljenja Opšte bolnice Užice.

Ističe da se i bakteriološka potvrda, odnosno nalaz, očekuje za 24 do 48 sati.

"Nama je bila malo klinička slika teža kod pacijenata nego za uobičajene gastrointestinalne infekcije, pa smo posumnjali kako je ovo period koronavirusa mada smo svu decu antigenski testirali, oni su bili negativni, ali određen broj dece smo i pi-si-ar testirali", dodala je Božovićeva.

Dakle, osim potvrđenog rota, stomačnog virusa, koji je i inače karakterističan za decu mlađeg uzrasta, čekaju se rezultati bakterioloških testova kako bi se utvrdio tačan uzročnik.

U agenciji u kojoj su deca boravila bile su i sanitarna i veterinarska inspekcija. Sanitarna inspekcija je još pre dve godine zabranila pripremu hrane u tom objektu zbog neispunjavanja uslova i naložila otklanjanje nedostataka.

 

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво