Читај ми!

Petković na Cveti u manastiru Visoki Dečani

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković boravi, na praznik Cveti, u manastiru Visoki Dečani. On je juče posetio Srbe u Bostanu kod Novog Brda.

Petar Petković je prisustvovao svetoj liturgiji, posle koje je sa igumanom Savom Janjićem obišao manastirski posed.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je, prilikom posete manastiru Visoki Dečani, naglasio važnost ove svetinje za opstanak srpskog naroda u Pokrajini.

Petković je istakao da taj manastir predstavlja ne samo materijalnu riznicu od neprocenjivog značaja, već i duhovnu riznicu opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao i identiteta i porekla našeg naroda i naše kulture. 

Direktor Kancelarije za KiM posetio je juče Srbe u Bostanu kod Novog Brda i u crkvi Uspenja presvete Bogorodice u ovom mestu prisustvovao proslavi praznika Vrbica.

Petković je rekao da mu je veoma drago što je posetio meštane ovog sela i mesto na kojem su se Srbi vekovima okupljali.

"I danas smo se ovde okupili da pozovemo na mir i na slogu. Država Srbija je uz vas i pomagaće vam. Uz pozdrave koje vam šalje predsednik Aleksandar Vučić želim da vam kažem da Srbija čini sve da sačuvamo mir, da pozovemo na prisebnost i da, što je u našoj moći, učinimo sve kako bi život ovde bio bolji i kako bi vi i vaša dečica ovde imali budućnost", rekao je Petković u Bostanu.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво