Читај ми!

Stefanović položio venac na Spomenik Neznanom junaku povodom Dana Vojske Srbije

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović položio je venac, uz vojne počasti, na Spomenik Neznanom junaku na Avali povodom Dana Vojske Srbije – 23. aprila.

Ministar Stefanović je venac položio u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića i komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-majora Duška Žarkovića. 

U spomen-knjigu upisao je:"Istrajan, ponosan i hrabar. Baš takav je naš narod. Opstao je, uprkos brojnim iskušenjima kroz vekove, zahvaljujući nesalomivoj jačini duha i volje. Srpski vojnik njegovo je oličenje".

Upisao je da su naši besmrtni junaci, i danas im odajemo poštu, jer je njihova žrtva i herojski podvizi nezamenljivi uzor jedinicama i komandama Vojske Srbije.

"Ostavili ste im u amanet slobodnu otadžbinu. Inspirisani vašim delima i danas časno nose vojničku uniformu i nikada ne posustaju u borbi za bezbednu i bolju Srbiju. Bili biste ponosni na njih. "Heroji, večna vam slava i hvala",  dodao je Stefanović, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na Cveti 23. aprila 1815. godine u Takovu je podignut Drugi srpski ustanak, koji predstavlja istorijsku prekretnicu u stvaranju moderne srpske države i vojske. 

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво