Читај ми!

Protest u Gračanici, okupljeni zahtevaju da policijski komandir podnese ostavku

U Gračanici je održan drugi po redu protest zbog prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića od strane tri Albanca, tokom kojeg je nekoliko stotina okupljenih zatražilo smenu komandira policijske stanice Bratislava Trajkovića.

Porodici i prijateljima prebijenog mladića danas su se pridružili meštani Gračanice i drugih naselja, a prisutni su bili i predstavnici lokalnih institucija.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović preneo je okupljenima da će ukoliko komandir Bratislav Trajković i rukovodstvo policijske stanice ne podnesu ostavke, početi sa procesom njihove smene.

"Nažalost, veoma retko smo nailazili na razumevanje i retko su to policajci shvatali ozbiljno. Desilo se nešto što nije smelo da se desi u Gračanici. Prebijanje Luke je poslednje upozorenje za sve nas. Dolazim iz porodice koja je doživela tragediju i potpuno razumem kako se oseća porodica Dimitrijević. Na osnovu razgovara sa ocem Luke Dimitrijevića video sam koliko je to moglo biti kobno i koliko je na puku sreću Luka, mogu da kažem, ostao samo prebijen, moglo je biti svašta. Nažalost, neki nemaju razumevanja za to", rekao je Popović.

Podsetio je da je i pre nekoliko godina opštinsko rukovodstvo u Gračanici donelo odluku da komandir policijske stanice bude razrešen, dodavši da ga nije bilo šest meseci u stanici, ali da je potom vraćen.

Trajković je u izjavi medijima rekao da je došlo do tuče srpskog mladića i tri Albanca i da je slučaj okarakterisan kao nesporazum.

"Smatram da je nedopustivo da se ovaj slučaj okarakteriše tako da je došlo do nesporazuma i da su nanete lake telesne povrede, a bez toga da se sačeka zvanični izveštaj iz bolnice. Mislim da je moralna obaveza komadira i svih funkcionera u policijskoj stanici da podnesu ostavke", rekao je Srđan Popović.

Albanci koji su mladiću srpske nacionalnosti naneli povrede su saslušani u policijskoj stanici u Gračanici i pušteni. Povređeni mladić je završio u bolnici.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво