Momirović očekuje saobraćaj na obilaznici oko Beograda do kraja meseca

Poslali smo jasne signale našim partnerima da očekujemo da do 30. aprila bude pušten saobraćaj na deonici obilaznice oko Beograda od Ostružnice do Orlovače, izjavio je ministrat građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Posle sastanka sa čelnicima kompanija "Azvirt" i CRBC koje izvode radove, Momirović je ocenio da je obilaznica najteži projekat saobraćajne infrastrukture koji se trenutno gradi u Srbiji i naveo da je prethodnih meseci radi izgradnje obilaznice raseljeno nekoliko stotina ljudi, te da ostaje da se raseli još nekoliko stotina.

 

"Osam kilometara, dva tunela, jako zahtevna deonica koja se gradi više od 15 godina. Oprema koja je ugrađena pre 15 ili 20 godina je potpuno propala", rekao je Momirović.

"Mi moramo da ne samo ovaj koridor, nego sve investicije koje smo pokrenuli ove i prethodnih godina efikasno završavamo. Nemamo više vremena. U ovoj pandemijskoj krizi u kojoj smo se našli, mi moramo da izađemo kao pobednici", istakao je ministar.

Podsetio je da se u Srbiji gradi na 12 koridora i pet velikih obilaznica, uključujući ovu oko Beograda.

"Problemi više ne smeju da budu argument za odlaganje posla. Problemi moraju da budu šansa da ubrzamo radove, jer mi nemamo problem s novcem. Naša ekonomija je jaka i od fiskalne konsolidacije koju je sproveo predsednik Aleksandar Vučić mi nemamo problem sa novcvem, a to je ono što je bilo problem prethodnih decenija", kazao je ministar građevinarstva.

Naglasio je da moramo da podignemo naše kapacitete i da sve poslove završavamo i privodimo kraju.

"Mi to možemo, i obilaznica će biti prvi test da li smo sposobni da se držimo rokova koje smo postavili zajedno s našim partenirma. Mi insistiramo na tome da se držimo onoga što smo se dogovorili, bez obzira na to koliko su objektivni problemi bili ozbiljni. Oni jesu ozbiljni, ali mi smo ozbiljniji od toga", naglasio je Momirović.

Sastanku su prisustvovali direktori Koridora Srbije Aleksandar Antić i Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

 

 

 

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво