Ružić studentima: Ulažite u sebe i svoje znanje, jer znanje je najveći pokretač napretka

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je svim studentima u Srbiji Dan studenata uz poruku da nastave da ulažu u sebe i svoje znanje, jer je znanje najveći pokretač napretka.

Dan studenata se obeležava 4. aprila u znak sećanja na velike demonstracije koje su beogradski studenti organizovali na taj dan 1936. godine zbog narastajućeg fašizma u Evropi. Tada je tokom protesta ubijen student prava Žarko Marinović.

"I tada i sada studenti su bili pokretači napretka i nosioci ideja koje menjaju svet. U vreme pandemije koronavirusa studenti su pokazali i veliki stepen solidarnosti i odgovornosti, pomažući starijim sugrađanima u vreme vanrednog stanja i poštujući sve epidemiološke mere u studentskim domovima i na fakultetima. Studentski domovi i fakulteti nisu mesto transmisije virusa. Zbog toga želim da se zahvalim studentima i njihovim profesorima, kao i vannastavnom osoblju", poručio je Ružić.

Istakao je da je jedan od ciljeva Vlade i resornog ministarstva da Srbija bude zemlja kvalitetnog obrazovanja koje je dostupno za sve, zbog čega se nastavlja ulaganje u sve nivoe obrazovanja i radi na usklađivanju zakonske regulative sa evropskim standardima, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

"Ovom prilikom čestitam svim studentima njihov dan uz poruku da nastave da ulažu u sebe i svoje znanje, jer je znanje najveći pokretač napretka. Naša je misija je da svim studentima omogućimo studiranje po najvišim standardima", naglasio je Ružić.

Naveo je i da je u toku javna rasprava o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, kao i o Nacrtu zakona o studentskom organizovanju, koji u centar stavlja studenta, a kojim se po prvi put u Srbiji uređuje položaj i finansiranje studentskih organizacija i definiše način i postupak izbora za Studentski parlament.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво