Читај ми!

Saučešće patrijarha Porfirija porodici Balašević: Unosio je smisao i vedrinu u svakodnevicu mnogih

Zbog ljubavi, i zbog vedrine i smisla koji se nežno krio svuda po njegovim stihovima, ali i zbog ličnih susreta u kojima sam upoznao i javnosti nevidljive dimenzije njegove ličnosti, izražavam iskreno saučešće porodici Đorđa Balaševića, rekao je patrijarh Porfirije.

Povodom smrti istaknutog umetnika Đorđa Balaševića, patrijarh srpski gospodin Porfirije uputio je porodici Balašević izjavu saučešća, saopštila je SPC.

"Molim se za spas duše onog Đorđa koji je, u teškim godinama, unosio smisao i vedrinu u svakodnevicu mnogih generacija", rekao je patrijarh.

Ljubav o kojoj je neumorno pevao, kako je dodao, bila je sam sadržaj njegovog života, posvećenog supruzi Oliveri i njihovoj deci.

"I zbog te ljubavi, i zbog ove vedrine i smisla koji se nežno krio svuda po njegovim stihovima, ali i zbog ličnih susreta u kojima sam upoznao i javnosti nevidljive dimenzije njegove ličnosti, ja izražavam iskreno saučešće porodici Đorđa Balaševića. Molitvama uzvraćam na tu neograničenu količinu ljubavi, za sve lepo, blago i pitomo, poput bačke ravnice našeg Đoleta", piše u izjavi saučešća patrijarha Porfirija.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво