Gordana Božić zna tajnu – kako postati najbolja preduzetnica

Gordana Božić iz Pančeva proglašena je preduzetnicom godine i nagrađena Prvim Oskarom Srbije koji se dodeljuje za izuzetan uspeh u oblasti privrede i kulture.

Pančevka Gordana Božić ima samo 38 godina, a već dve decenije je preduzetnica. Otvorila je salon lepote i ušla je u poslovni svet veoma mlada, ali vredna i uporna, željna edukacije, bez pomoći državnih subvencija uspela je da izgradi posao i danas ima sedam zaposlenih radnica i mnogo zadovoljnih mušterija.

"Ako vam kažem da ja iz Beograda dolazim u ovaj salon, onda vam je jasno zašto to radim. Usluga je savršena, vlasnica takođe, svi radnici su jako divni", kaže jedna od mušterija.

Gradeći karijeru, Gordana je odgajila i tri ćerke, osvajala je nagrade na takmičenjima frizera, edukovala se u sferi biznisa. Njen uspeh nije ostao nezapažen, jer je dobila nagradu "Prvi Oskar Srbije" za ženu preduzetnicu.

"Ja sam neko ko može da kaže da je biti preduzetnik lepo. Nije samo strašno i teško, ima tu mnogo lepih momenata i zaista možete sami da upravljate svojim životom", kaže Gordana Božić.

Nagrada ima poseban značaj jer je protekla godina, zbog korone, bila teška za male preduzetnike. Ipak, uspela je da zadrži sve zaposlene, koji su zadovoljni uslovima rada.

"Imamo fenomenalne uslove, redovnu platu, prelepi prostor u kome je dobra atmosfera za rad. Mi smo jedan ozbiljan i dobar tim", ističe Marijana Mađarov, menadžerka u salonu.

"Smanjeno radno vreme i vikendom nismo mogli da radimo, bili su mi i radnici bolesni, tako da jesmo finansijski udarac podneli, međutim, život ide, uvek se nešto dešava", poručuje Gordana Božić.

Pošto smatra da je obrazovanje veoma važno, Gordana planira da otvori privatnu školu odakle će izlaziti obučen i stručan kadar, koji se neće zadovoljiti običnim kursevima. Na ovaj način želi da pomogne i drugim ženama da se osamostale i postignu uspeh u poslu.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво