Читај ми!

Brnabićeva sa predsednikom fondacije "Skolkovo": U Srbiji postoji veliki potencijal za saradnju

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa predsednikom fondacije "Skolkovo" Arkadijom Dvorkovičem o daljim oblicima saradnje, a jedan od njih je i digitalizacija srpskog zdravstvenog sistema.

Ana Brnabić je rekla da je delegacija Naučno-tehnološkog parka "Skolkovo" iz Moskve prihvatila da se uključi u dalji razvoj stratap strategije o ekosistemu.

"Zamolili smo ih i oni su prihvatili da se uključe u dalji razvoj naše stratap strategije o ekosistemu. Vlada Srbije je napravila radnu grupu za razvoj te strategije koju čine eksperti. Sad uključujemo i 'Skolkovo'. To je kičmeni stub razvoja Srbije", rekla je Brnabićeva u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu.

Dodala je da će sa "Skolkovim" Srbija sarađivati i u digitalizaciji našeg zdravstvenog sistema.

"Naša saradnja je sa 'Skolkovim' počela 2015. godine kada je Aleksandar Vučić kao premijer posetio 'Skolkovo'. U januaru 2019. godine smo prilikom posete Vladimira Putina potpisali sporazum o saradnji. Pre godinu dana ja sam posetila 'Skolkovo' i od tada su naše stratap kompanije postale deo njihovog obrazovnog programa kako bi imale šansu na ruskom tržištu", rekla je premijerka.

Brnabić je ukazala da joj je velika čast da ima prilike da ugosti jedan od najboljih istraživačkih centara na svetu.

Predsednik fondacije "Skolkovo" Arkadij Dvorkovič rekao je da u Srbiji postoji veliki potencijal za saradnju sa Rusijom.

"Nadamo se da ćemo u Srbiji postaviti isti sistem kao u Rusiji, a možda čak i bolji. Za Rusiju neka tržišta nisu baš otvorena i zato sam veoma opstimističan za našu buduću saradnju", rekao je Dvorkovič.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво