Читај ми!

Potpisan ugovor o nabavci opreme i naoružanja nove generacije za Vojsku Srbije

Ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je potpisivanju ugovora o nabavci opreme i naoružanja nove generacije domaće proizvodnje za potrebe Vojske Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Ugovorena je proizvodnja i isporuka novih "pasarsa", digitalizovanog i modernizovanog "ognja", besposadne platforme "Mali Miloš", novog oklopnog vozila BOV OT i uniformi sa balističkom opremom za vojnike.

Ministar Nebojša Stefanović je ocenio da je reč o dobroj saradnji Ministarstva odbrane i domaćih fabrika kojom će u narednoj godini vojska biti dodatno opremljena.

"Zahvaljujući domaćoj pameti, našem Vojnotehničkom institutu i fabrikama Prva petoletka, Jugoimport SDPR, Jumko i FAP, sa kojima su potpisani ugovori, slede proizvodnje novih ‘pasarsa’, digitalizovanog i modernizovanog 'ognja', 'Malog Miloša' i novih balističkih uniformi za vojnike", istakao je ministar Stefanović.

Među sredstvima čija su proizvodnja i isporuka ugovorene je i novo oklopno vozilo BOV OT, koje će biti namenjeno zaštiti vojnika i kojima će se, kako je naglasio ministar odbrane, u naredne dve godine značajno podići efikasnost naše vojske.

"Drago mi je da vidim da se radi danonoćno, da se ljudi zaista ne odmaraju već rade čak i u ovim složenim vremenima pandemije kovida i poštujući sve mere ostvaruju rezultate. Takođe, očekujem da će tokom naredne nedelje biti potpisani i ugovori za kupovinu novih 'Lazara' i 'Miloša'. Nastavićemo da ulažemo i u opremanje vojske, u ljude i u njihovu zaštitu, jer je vojska najčvršći stub odbrane Srbije", rekao je Stefanović.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво