Читај ми!

Komemoracija Ivanu Bekjarevu

Komemoracija povodom smrti glumca Ivana Bekjareva održana je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu na Sceni "Ljuba Tadić". Prisustvovali su članovi porodice, prijatelji i kolege, kao i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Okupljeni su između ostalog pogledali inserte iz filmova u kojima je igrao Bekjarev i delove njegovih televizijskih intervjua.

"Bio je prva osoba koju smo zvali za sve, nismo sigurni jesmo li uspeli da pokažemo koliko ga poštujemo, volimo i cenimo", emotivnim govorom se obratila glumica Iva Štrljić, bivša studentkinja Bekjareva.

Glumac i voditelj Milan Kalinić, takođe student Ivana Bekjareva, napomenuo je da je njegov profesor bio strastveni zvezdaš, ali i veliki glumac.

"Nikada, baš nikada nije propustio nijedno predavanje", rekao je Kalinić.

Od glumca su se oprostili upravnica JDP Tamara Vučković, kolege, a komemoraciji su od kolega prisustvovali Branka Petrić, Rada Đuričin, Vlasta Velisavljević.

Bekjarev je preminuo 16. novembra od posledica koronavirusa, a poslednja pošta glumcu nije mogla da bude održana zbog epidemioloških mera.

Poznati glumac i junak mnogih serija, predstava i filmova, sahranjen je 21. novembra u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Omiljen među kolegama 

Briljirao je u svim žanrovima. Publici je bio drag, kao nenametljiva zvezda. Posvećen glumi, duhovit i iskren, bio je omiljen među kolegama.

"Meni se činilo da je Ivan Bekjarev od onih glumaca koji imaju takvu energiju na sceni, da je jednostavno nemoguće zaustaviti je. Ponekad sam se šalio s njim na tu temu. Govorio sam mu da mi se čini da on na sceni sve može da uradi, sem da odigra pauzu", rekao je reditelj Nikita Miivojević.

Ivan Bekjarev pripadao je generaciji "Bojanovih beba", talentovanoj klasi koja je po diplomiranju primljena u Jugoslovensko dramsko pozorište. Tako su stvoreni saradnja koja je trajala više od pet decenija i prijateljstva za čitav život.

"Ivan je bio čovek neponovljive životne energije, otvorenog uma, posvećen pozivu bez ostatka. Vredan, radoznao, svetski putnik, mnogo je putovao, bio je hedonista u najboljem smislu te reči", kaže glumica Svetlana Bojković.

Osim glumom, bavio se i voditeljskim poslom, bio je profesor glume na Akademiji umetnosti BK, dugogodišnji selektor Festivala monodrame i pantomime, kao i saradnik fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Bekjarev je bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1968. do 2001. godine.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво