Читај ми!

Sneg pada u većem delu zemlje, bez struje 200 domaćinstava u opštini Svrljig

U većem delu zemlje pada slab sneg i temperatura je ispod nule, pa postoji mogućnost pojave mestimične poledice na kolovozima. Ekipe putara su na terenu. Na jugu Srbije, zbog kvarova na dalekovodima i niskonaponskoj mreži desetine planinskih sela bez struje.

Sneg od jutros od 3 sata pada i u Beogradu. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da su ulice prvog prioriteta u glavnom gradu očišćene od snega i da gradski prevoz funkcioniše skoro bez problema.

Vesić je naveo da je tokom noći u centru grada palo oko pet centimetara snega, dok su padavine u rubnim delovima grada bile oko 10 centimetara.

Kaže da su radnici Beograd puta održali čistim prvi prioritet ulica, čija je dužina 1.804 kilometra, kao i 300 kilometara puteva na teritoriji Beograda koje su u nadležnosti Republike Srbije.

Pojačano se radi i na uključenjima i isključenjima sa auto-puta, kaže Vesić i dodaje da kada se završi čišćenje ulica prvog prioriteta, počeće se sa čišćenjem ulica drugog prioriteta, što će se dogoditi u drugoj polovini dana, jer se oko 10 sati očekuju nove padavine. 

Komunalna milicija u Beograda uklanja snega ispred zdravstvenih ustanova, kako bi očistili prilaze lokacijama koje su Beograđanima od velikog značaja. 

U planinskim selima Jablaničkog okruga i dalje teška situacija. U opštini Medveđa van funkcije preko 40 trafo-stanica. Bez struje i dalje dvadesetak sela. Od prošlog vikenda struju nemaju ni sela ka administrativnoj liniji sa Kim na teritoriji Leskovca.

Pomoć im je juče uručena, a pomoć je stigla i u 7 lebanskih sela koja električnu struju i telefone nemaju osmi dan. 

U opštini Svrljig bez struje je oko 200 domaćinstava, mahom u četiri sela, dok su prethodnih dana bez struje bili stanovnici sedam sela. Sneg koji pada dodatno otežava prilaz zaleđenim strujnim vodovima.

Vozačima se savetuje da vožnju prilagode uslovima na kolovozu i da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put. Brzinu vožnje potrebno je prilagoditi uslovima saobraćaja i držati dovoljno rastojanje u odnosu na vozilo ispred.

Na auto-putu Niš - Dimitrovgrad, zbog snežnih padavina, u tunelima Sopot, Sarlah, Pržojna Padina i Progon, ograničena je brzina kretanja vozila na 60 km na čas, saopštilo je JP "Putevi Srbije".

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво