Читај ми!

Krkobabić: Penzioneri zaslužuju uvažavanje

Korisnici različitih penzija starosne, invalidske, porodične - to su ljudi, koji su i dalje profesori, lekari, radnici, trgovci, umetnici. Ljudi koji i dalje rade i stvaraju. Svoditi te ljude samo na uobičajenu frazu "to su samo penzioneri" je neispravno, istakao je Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu i predsednik PUPS-a.

Gostujući u emisiji "U središtu pažnje" Prvog programa Radio Beograda Krkobabić, je naglasio je potrebu da se sa velikim uvažavanjem odnosimo prema penzionerima koji su, pre svega, dostojanstveni i vredni ljudi.

Predsednik PUPS-a i objasnio kakav odnos društva najstariji zavređuju. 

"Naši najstariji sugrađani zaslužuju odgovarajuću socijalnu zaštitu, zdravstvenu zaštitu, odgovarajuće kulturne i sportske sadržaje. Danas je nedopustiva socijalna distanca. Socijalna distanca - nikako! Fizička - da! Moramo da se povezujemo. Jer čovek koji je socijalno izolovan, ne može da opstane dugo", istakao je Krkobabić.

Posebno je istakao potrebu za međugeneracijskom solidarnošću. 

"Civilizacijski nivo jednog društva meri se odnosom prema najmlađima i prema najstarijima. Ako nam je taj odnos valjan, onda smo postigli nešto veoma vredno. To je ključ! I ne smemo da dozvolimo bilo koji vid starosne diskriminacije, koji mora da bude izdvojen i najoštrije osuđen! To je deo domaćeg vaspitanja", kaže ministar za brigu o selu. 

"Zašto danas ne vidimo mogućnost da tri generacije žive i pod jednim krovom? Ne moraju bukvalno, ali da su povezani. Ako sačuvamo porodicu kao osnovnu ćeliju društva, ako sačuvamo lokalne zajednice i njihove inicijative, govorim to i zbog sela Srbije, sačuvaćemo i zdrave odnose i solidarnost u društvu", poručuje predsednik PUPS-a.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво