Читај ми!

Preminuo Milorad Trifunović, koordinator porodica kidnapovanih i nestalih na Kosovu i Metohiji

Koordinator porodica kidnapovanih i nestalih Srba na Kosovu i Metohiji, Milorad Trifunović, preminuo je danas, saopšteno je iz Resursnog centra za nestale osobe.

"Bio je sjajan kolega i divan prijatelj, uvek spreman da podeli savet, primer visokog integriteta i energije. Njegovom smrću svi oni koji su ga poznavali izgubili su visoko inteligentnu, živahnu osobu retke ljubaznosti i šarma. Milorad je bio iskreno topla i divna osoba - i veoma će nam nedostajati. Uvek ćemo ga se sećati i negovaćemo divne uspomene na vreme koje smo imali čast da delimo sa njim", napisale su Trifunovićeve kolege uz objavu da je preminuo.

Saučešće porodici preminulog Trifunovića izjavio je američki ambasador na KiM, Filip Kosnet, navodeći da "njegovo vođstvo i doprinos međuetničkom dijalogu, pomirenju i tranzicionoj pravdi predstavljaju trajni primer kosovskim liderima".

Trifunović se traganjem za nestalima i kidnapovanima, među kojima je i njegov brat, bavio od okončanja sukoba na Kosovu i Metohiji 1999. godine. 

Saučešće Petra Petkovića

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju uputio je u ime Kancelarije i svoje ime, porodici i kolegama, upućujem izraze najdubljeg saučešća povodom smrti koordinatora i jednog od osnivača multietničkog Resursnog centra za nestala lica na Kosovu i Metohiji, Milorada Trifunovića.

"Pamtićemo ga kao savesnog i plemenitog saradnika i neumornog borca za pravdu i istinu o nestalima, za uspostavljanje međunacionalnog dijaloga o ovoj teškoj i osetljivoj temi, za bolji i humaniji život svih građana Kosova i Metohije. Deleći sa vama osećanje tuge i bola, Srbi sa Kosova i Metohije, zaposleni u Kancelariji za Kosovo i Metohiju i ja lično, ostaćemo mu na svemu tome večno zahvalni", navodi se u saučešću.

 

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво