Читај ми!

Stefanović: Nema većeg ponosa za vojnika nego da služi 72. specijalnoj brigadi

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem pripadnike 72. brigade za specijalne operacije u kasarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu.

Nebojša Stefanović je prilikom posete poručio da nema većeg ponosa i časti za jednog vojnika nego da služi u tako elitnoj jedinici.

"Put razvoja ove jedinice pokazuje da je uvek bila tamo gde je bilo najteže, ali i uvek tamo gde je bilo potrebno našem narodu i gde je Srbija to tražila od njih. Vidim da su i danas ostali posvećeni tom putu, ostali spremni da brane svoju zemlju u svakom trenutku i naravno da svojim znanjem i veštinama budu na usluzi svom narodu", rekao je Stefanović.

Istakao je da je zajednički cilj pomoći u opremanju jedinice kako bi pripadnici 72. brigade za specijalne operacije imali najbolje uslove za obuku, trening i uvežbavanje svojih veština.

"Čast mi je što sam mogao da provedem dan sa njima i da se uverim u njihove sposobnosti, ali naravno da iz prve ruke čujem šta je to što im je najpotrebnije i šta kao ministar odbrane mogu da pomognem u narednom periodu", naglasio je Stefanovi.

Ministru prikazan deo sposobnosti 72. brigade

Tokom obilaska kasarne, komandant jedinice brigadni general Miroslav Talijan predstavio je ministru odbrane zadatke, ciljeve i namenu jedinice i govorio o njenom istorijatu.

Ministru Stefanoviću prikazan je deo sposobnosti pripadnika 72. brigade za specijalne operacije, taktičko-tehnički zbor vojne opreme, obuka u borenju, gađanje u streljani, zatim dejstvo protiv terorista u urbanoj i ruralnoj sredini, obuka u veranju, poligon za hladno oružje i vežba sa bojnim minsko eksplozivnim sredstvima, kao i savlađivanje poligona diverzantskih prepreka.

Na kraju posete, ministar Stefanović je obišao Spomen sobu 72. brigade za specijalne operacije.

Naglasio je da se mora poštovati žrtva 24 pripadnika jedinice koji su dali svoje živote tada kada je otadžbina to tražila od njih.

"Moramo uvek da se sećamo tih heroja, ali i da brinemo o njihovim porodicama i da pokažemo da Srbija ume da poštuje to što su dali najvažnije, najvrednije, svoje živote za nju", rekao je ministar Nebojša Stefanović.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво