Читај ми!

Kruševački stomatolog Dimitrije Kljajić vadi zube u večernjim časovima, a razlog je više nego human

Zahvaljujući humanim ljudima prikupljen je novac za lečenje male Sofije i Lane koje boluju od spinalne mišićne atrofije. Ali, nažalost, dva miliona i 400.000 dolara potrebno je Aniki, Oliveru, Minji i drugoj deci sa istom dijagnozom. Kruševljani već nedeljama daju svoj doprinos akcijama koje su pokrenute širom Srbije.

Stomatolog Dimitrije Kljajić sa kolegama već nekoliko dana većinu pregleda i intervencija u ordinaciji zakazuje u večernjim satima. Razlog je više nego human.

"Sav prihod od ekstrakcija vađenja zuba bilo onog rutinskog vađenja do hirurških vađenja gde je prihod naravno veći, svake večeri od pre pet dana, pa sve do 15. novembra, apsolutno celokupan prihod biće usmeren deci sa potrebom za lečenje. Mi se trudimo maksimalno da ih usmeravamo u tim terminima predviđenim za to da bismo skupili što više novca", kaže Kljajić.

U čekaonici je uvek po neko od pacijenata.

"Pridružilo nam se mnogo donatora.Mnogi ljudi su se odazvali.Imamo da ponudimo svašta od knjiga za decu, slatkiša ,slaniša, animatora, do nekih ozbiljnijih umetničkih radova, čak i zimnice.Svako je bukvalno ponudio ono što ima da ponudi da bi smo eto na neki način spasili tu našu decu", priča Sonja Antić iz Udruženja građana.

Osim gradjana i stomatološke ordinacije, svoj doprinos daju i mnogi drugi donatori, pre svega zdravstveni radnici koji imaju privatnu praksu.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво