Читај ми!

Beograd i Banjaluka potpisali Povelju o bratimljenju

U Starom dvoru je potpisana Povelja o bratimljenju Beograda i Banjaluke s ciljem nastavka aktivnosti na daljem unapređenju i produbljivanju tradicionalno dobrih veza i prijateljskih odnosa, na dobrobit građana oba grada.

Gradonačelnici Beograda i Banjaluke, Zoran Radojičić i Igor Radojičić potpisali su u Starom dvoru Povelju o bratimljenju dva grada.

"Na opšte zadovoljstvo i u opštem interesu i jedne i druge strane, a na inicijativu Grada Beograda, potpisujemo povelju o bratimljenju", rekao je Zoran Radojičić.

Istakao je da su veze između Beograda i Banjaluke mnogostruke, duboke i tradicionalne u svim segmentima, ali da su pre svega, lične veze između ta dva grada, veoma razvijene.

"Važno je da za naše građane, i jednog i drugog grada, ova saradnja direktno utiče na njihov svakodnevni kvalitet života i verujem da će kroz naredne projekte svako od njih to i osetiti", rekao je gradonačelnik Beograda.

Igor Radojičić je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja povelje i dodao da pobratimstvo u našem narodu ima poseban značaj.

"Pobratim se posebno pazi, čuva, pobratimstvo se ističe generacijama", istakao je gradonačelnik Banjaluke.

"Naš odnos u 21. veku, sa ciljem da budemo ekonomski jaki i stabilni, da imamo što više zaposlenih i kvalitetnih mladih ljudi, treba da bude i odnos u kojem ćemo podsticati zajedničko ulaganje i investicije, da svi koji su u Beogradu i Srbiji razvijali posao pogledaju i na Banjaluku i Republiku Srpsku i vide mogućnost razvoja svog posla tamo i zapošljavanja našeg naroda", rekao je gradonačelnik Banjaluke.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво