Читај ми!

„Arsenal fest“ pomaže Minji i Ani, pomozimo im svi

„Arsenal fest“ je nedavno dobio prestižnu Đurđevdansku nagradu grada Kragujevca, a sada je festival čitav njen novčani deo donirao za lečenje Kragujevčanki Ane Lazarević i Minje Matić, uz apel svim ljudima dobre volje da se pridruže i hitno daju svoju podršku ovim humanitarnim akcijama.

Malena Minja Matić boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA) tip 1 – vrlo retke, progresivne i smrtonosne neuromišićne bolesti.

Bolest je vezana za mutaciju gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Ne utiče na mozak i kognitivne funkcije.

Sa pet meseci je primila prvu terapiju dostupnu u Srbiji. Zahvaljujući Spinrazi Minja diše, jede i guta sama, ali i dalje ne može potpuno da drži glavu, da je odigne, ne može da puzi niti da sedi.

Srećom, odnedavno postoji i genska terapija i Minja (2019) je dobila šansu da se izbori sa opakom bolešću.

Jedini način lečenja je lečenje u inostranstvu. Pored leka koji je veoma skup, toliko skup da roditelji mogu samo da sanjaju da sami prikupe toliki novac.

Minji je takođe potreban i aparat za iskašljavanje, ortopedska pomagala, fizikalna terapija, kao i troškovi smeštaja i puta radi odlaska na lečenje u inostranstvo.

Humanitarna fondacija „Budi human – Aleksandar Šapić“ prikuplja novčana sredstva za Minju.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 845 i pošaljimo SMS na 3030
Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human845 i pošaljimo SMS na 455
Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732401-90
Uplatom na devizni račun: 160600000073283743
IBAN: RS35160600000073283743
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Ana Lazarević (1979) je samohrana majka iz Kragujevca kojoj je krajem juna dijagnostifikovan maligni tumor mozga, glioblastom multiforme, stepena IV, sa visokim procentom rasta.

Nakon tri teške operacije i predložene zračne terapije, izgledi za bilo kakav oporavak su jako mali, a statistika porazna, jedina nada joj je lečenje u inostranstvu.

Resurrection-Clinics Germany UG u Dizeldofu pristupa lečenju ovog tipa tumora sa visokim procentom uspešnosti. Radi se o posebnoj terapiji i vakcinama koje koštaju dosta, a porodica, nažalost, u ovoj situaciji, nije u stanju da izdrži finansijski.

Ani je potrebno oko 21.000 evra za ovo lečenje. 

Uplate na dinarski račun: 170001064648300004 UnicreditBank

Instrukcije za uplate iz inostranstva:
Name : Ana Lazarevic
address: Kopaonička 17/33, Kragujevac, Serbia
IBAN: RS35170001064648300198
SWIFT: BACXRSBG

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво