Trosobni stanovi u Trgovištu za bolje uslove života dve sedmočlane porodice

U opštini Trgovište oko 400 porodica prima neku vrstu socijalne pomoći. Dve sedmočlane porodice koje su živele u lošim uslovima, dobile su trosobne stanove na korišćenje. Stanove su obezbedile lokalna samouprava i republička Direkcija za imovinu.

Stamenkovići su podstanari skoro 18 godina, a u kući bez kupatila borave šest meseci. Sedmočlana porodica živi od invalidske penzije i socijalne pomoći, ukupno oko 16.000 dinara mesečno.

"Najveći problem je kupatilo što nema, nemamo kanalizaciju, što je veliki problem isto. Sve je problem, i zdravstveno nisam dobar, deca kao deca, jedni su veliki drugi mali, treba da se iškoluju", žali se Saša Stamenković iz Trgovišta.

I supružnici Trajković iz Donje Trnice kod Trgovišta imaju petoro dece. Iz četrdesedak kvadrata i tri prostorije, preseliće se u stan od 76 kvadratnih metara.

Čuvaju koze, i nastaviće da se bave stočarstvom.

"Četiri kilometra smo udaljeni odavde, hvala Bogu mora da se održava selo i ovo, zarad dece. Nije zbog drugoga, a ponosan sam što sam dobio i srećan sam što sam dobio stan", raduje se Zlatan Trajković, iz Donje Trnice kod Trgovišta.

"Ja se osećam presrećno. Ima i kuhinja i kupatilo, sve što je potrebno za ženu i porodicu", priča Ana Jonev.

Opština i Republika potpisale su ugovor o korišćenju pet stanova u trospratnici koja je izgrađena pre 13 godina u Trgovištu.

"Nakon raspisanog javnog poziva, utvrđenog činjeničnog stanja, skupština opštine donela je odluku o dodeli dva stana", rekao je Nenad Krstić, narodni poslanik iz Trgovišta.

Miljana Zlatković, predsednica Opštine Trgovište ističe da je reč o socijalnoj kategoriji porodica, i da kroz razne mere pomažu siromašnima.

"Kroz populacionu politiku, zatim imamo korisnike Centra za socijalni rad, naša Narodna kuhinja radi sa 250 korisnika", istakla je Zlatkovićeva.

U opštini Trgovište oko 400 porodica dobija socijalnu pomoć, lokalna samouprava pomaže višečlanim porodicama jednokratno, ali i dugoročno.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво