Gajović o hapšenju napadača na novinare

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović naveo je da je hapšenje napadača na neke od medijskih radnika na protestima koji se održavaju u gradovima širom Srbije dokaz da Ministarstvo unutrašnjih poslova uspešno radi svoj posao.

Aleksandar Gajović je u pisanoj je izjavi koja je dostavljena medijima naveo da Ministarstvo kulture i informisanja ohrabruje nadležne državne institucije da nastave u tom pravcu i da pred sud izvedu sve odgovorne za napade na novinare, snimatelje i foto-reportere koji su bili na radnom zadatku.

"Još jedanput ponavljam da Ministarstvo kulture i informisanja uvek i bespogovorno osuđuje svaki napad, agresiju ili nasrtaj na medijske radnike, ali i na bilo kog građanina naše zemlje", kaže Gajović.

Apelovao je na sve učesnike protesta da imaju u vidu da mediji postoje kako bi obezbedili iznošenje, primanje i razmenu informacija, ideja i mišljenja radi unapređivanja vrednosti demokratskog društva, kao i istinitog, blagovremenog, verodostojnog i potpunog informisanja građana.

"Verujem da će nadležne institucije, u čiji smo rad i delovanje više puta izrazili puno vere i poverenja, učiniti sve da i ostale napadače na medijske radnike privedu pravdi i primereno kazne", rekao je Gajović.

субота, 30. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво