"Grifoni" i "Sokolovi" na najzahtevnijoj obuci

Pripadnici 72. brigade za specijalne operacije izvode obuku u veranju u rejonu Tare. Reč je o najzahtevnijem delu obuke tokom kojeg pripadnici bataljona za specijalne operacije "Grifoni" i bataljona za specijalne operacije "Sokolovi" izvode završni segment – obuku u slobodnom veranju veračkih grupa.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji ih je posetio, istakao je da svi pripadnici 72. brigade za specijalne operacije prolaze veoma zahtevnu i veoma složenu obuku.

"Danas se obučavaju u veranju, koriste opremu koja je nedavno nabavljena i koja je u samom svetskom vrhu. Svi naši pripadnici specijalnih brigada moraju da budu opremljeni baš kao i njihove kolege u najrazvijenijim vojskama. Nijedan deo naše zemlje i nijedna sposobnost naše vojske ne može da bude bez pažnje, bez zaštite i ne može da bude bez unapređenja", naglasio je Vulin.

Prema njegovim rečima, pripadnici 72. brigade za specijalne operacije su posebni ljudi, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"To su ljudi koji su u stanju da savladavaju najteže prepreke, koji su uvek na raspolaganju svojoj zemlji, koji su uvek tu za sve građane naše zemlje. Onoliko koliko ulažemo u vojsku, toliko možemo da kažemo da imamo slobodnu i sigurnu Srbiju", poručio je Vulin.

Govoreći o obuci, glavni podoficir u 72. brigadi za specijalne operacije zastavnik Milisav Milosavljević istakao je da danas deo pripadnika te jedinice realizuje obuku u veranju sa težištem na savlađivanju prostora i prepreka neprohodnog terena, na temu – slobodno veranje veračke grupe.

"Naša jediniica izvršava specijalne zadatke i ovo je jedan od segmenata specifične obuke kada je reč o veranju. Sa pripadnicima jedinice, tokom 12 dana, realizovali smo kompletne sadržaje obuke u veranju i danas je završni deo ove obuke gde ćemo da savladamo prostor u trajanju od šest do osam sati veranjem, odnosno spuštanjem u teško prohodnom zemljištu", objasnio je zastavnik Milosavljević.

Obilasku obuke prisustvovao je i komandant 72. brigade za specijalne operacije brigadni general Miroslav Talijan.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво