NIS donira 33.000 litara pijaće vode Ivanjici i Blacu

Kompanija NIS doniraće više od 33.000 litara pijaće vode opštinama Ivanjica i Blace, čiji su žitelji danima bez vode za piće iz gradskog vodovoda.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, ističe da ta kompanija godinama pomaže lokalnim zajednicama u Srbiji i uvek je spremna da pružimo podršku kada je to najpotrebnije. 

"Čim smo čuli za probleme sa kojima se suočavaju Ivanjica i Blace, organizovali smo se i odlučili da pomognemo tako što ćemo donirati pijaću vodu koju proizvodi naša kompanija. Sigurni smo da ćemo na ovaj način doprineti da žitelji ove dve opštine lakše prevaziđu nevolju sa kojom su se suočili, a mi ćemo i dalje biti spremni da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognemo građanima Srbije", kazao je Tjurdenjev.

U akciju doniranja vode za piće "Jazak" aktivno su uključeni i volonteri NIS-a u okviru "Kluba volontera". 

Kompanija NIS od 2009. godine pod sloganom "Budućnost na delu" organizuje i učestvuje u humanitarnim aktivnostima kojima se rešavaju akutni problemi građana, ali i generalno unapređuje život u lokalnim zajednicama u koje je do sad uloženo više od 3,8 milijardi dinara.