Mnogi obiđu ceo svet ali samo u Srbiji otkriju jednu specifičnost

Promotivna kampanja Turističke organizacije Srbije, pod nazivom "Vidi Srbiju" podsetila je na poznate centre i otkrila manje poznata mesta za odmor u našoj zemlji. Srbija nudi raznovrsne mogućnosti, češće posete, kraći ili duži boravak a cene su prilagođene za svačiji džep.

Zapadna Srbija turističkom ponudom privlači veliki broj domaćih i stranih turista. Pored poznatih odmarališta i centara, poslednjih godina oživljavaju i seoska domaćinstva koja su bila prepuštena propadanju. Prirodne lepote upotpunjene su specifičnom gastronomskom ponudom.

"Naše domaće pite savijuše, specijaliteti od mangulice slaninu, čvarke, kiselo mleko i ono što se može ponuditi na selu i u selu", kaže Milorad Smiljanić iz Požege. 

Može se, takođe, i na zabavan način upecati obrok. Međutim, svaki kraj ima kulturne i istorijske sadržaje koji su mnogima nepoznati ili neistraženi. Mnogi Srbiju upoznaju uz subvenciju države, korišćenjem vaučera za letovanje kojih će ove godine biti četiristo hiljada više.

"Zato što na taj način, ne samo da se pomaže našim građanima da delimično država učestvuje u trošku njihovog putovanja, kroz vaučer, već i smeštajnim kapacitetima, koji te vaučere primaju, zato što na taj način mogu da se pozicioniraju jasnije i brže našim građanima, tako što će se prijaviti za prihvat vaučera", navodi Marija Labović iz Turističke organizaciej Srbije.

Alternativu za more mnogi su pronašli u rekama i jezerima kojima je Srbija bogata. Ariljski kraj je zbog toga, još od srednjeg veka, bio važan u razvoju tadašnje kraljevine, a u 21. veku Rzavske plaže postale su privlačne ne samo za kupače već i za organizovanje koncerata i brojne kulturne i zabavne sadržaje.

"Predivno mesto u prirodi, gde možete jako fino da se opustite, možete da uživate. Mi smo hedonisti i mi smo ovde svaki kutak napravili posvećeni želji da našim gostima i nama bude lepo i udobno. I eto to je ono što možete da dobijete kod nas", ističe Ivana Brkić iz udruženja "Bosa noga" iz Arilja. 

Gostoprimstvo je adut koji, uz prirodne lepote i gastronomiju, zaokružuje specifičnost Srbije. A upravo toplina domaćina je među glavnim utiscima turista koji su obišli ceo svet, ali su samo u našoj zemlji otkrili takvu specifičnost.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво