Kako izgleda obuka u gađanju iz pešadijskog naoružanja

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas vojnike na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "Mart 2020", u kasarni "Aerodrom" u Somboru, gde je prisustvovao delu obuke u gađanju iz pešadijskog naoružanja.

Prema rečima ministra Vulina, vojnici martovske generacije osim što su pokazali izuzetne rezultate kada je u pitanju obuka, pokazali su i ogroman potencijal naše vojske, ali i ono što je najvažnije – pokazali su kakvi su ljudi, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Za vreme kovida 19 nijedan vojnik martovske klase nije odustao, nijedan nije napustio vojsku i sve vreme su bili tamo gde je bilo najteže i najpotrebnije", naveo je ministar.  

Zbog pokazanog kvaliteta i zalaganja, vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić nagradio je vojnike martovske generacije vanrednim unapređenjem u prve činove, podseća Vulin i dodaje da će najveći broj vojnika te generacije ostati u vojsci, kako kaže "na ponos vojske, jer ne može da bude lepše vesti nego kada čujete da mlad čovek hoće da ostane ovde."
 
O stanju u jedinici i na teritoriji garnizona Sombor, ministra je za vreme današnje posete informisao komandant Prvog centra za obuku Komande za obuku potpukovnik Radovan Miladinović. On je, takođe, upoznao ministra i sa merama preduzetim u cilju sprečavanja širenja virusa Kovid-19, kao i težišnim zadacima za naredni period.

Za obučenost vojnika martovske generacije u gađanju pešadijskim naoružanjem potpukovnik Miladinović ističe da je odlična, pre svega zbog pravilnog rada sa sredstvima, a zatim i zbog rezultata gađanja.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво