Položeni venci povodom godišnjice bombardovanja kineske ambasade

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sa ambasadorkom Kine Čen Bo i timom kineskih medicinskih stručnjaka, koji su u Srbiju došli radi pružanja pomoći u borbi protiv koronavirusa, položio je vence kod spomen-ploče ispred nekadašnje zgrade kineske ambasade u Beogradu, bombardovane 1999. godine za vreme NATO agresije.

"U najtežim trenucima za našu zemlju tokom NATO agresije, kineski narod bio je uz nas", rekao je Vulin i poručio da se danas odaje pošta svima koji su dali život braneći pravo Srbije da bude slobodna, ali braneći i međunarodno pravo, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ocenio je da i danas baš kao i 1999. godine, srpski i kineski narod ponovo su zajedno i bore se protiv nevidljivog neprijatelja.

"Građani Srbije znaju da u kineskom narodu imaju velikog prijatelja i da se čelična prijateljstva stvaraju u teškim vremenima", rekao je Vulin.

Ambasadorka Čen Bo rekla je da istorija odnosa dve zemlje pokazuje da su Srbija i Kina čelični prijatelji i da to znači deljenje i dobra i zla.

Dodala je da u trenucima kada se suočavamo sa velikim izazovima moramo da budemo zajedno i pružimo pomoć jedni drugima.

Prilikom bombardovanja kineske ambasade 7. maja 1999. godine poginula su tri kineska novinara, dok je 21 osoba povređena.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво