Mala heroina: Anastasija poklonima usrećuje najmlađe u bolnicama i domovima

Svojim primerom htela je da promeni svet. I uspela je, bar jedan "mali", beogradski. Iako ima samo 14 godina, Anastasija Vujić boji sivilo bolničkih soba i druži se sa decom, nosi im poklone jednom mesečno. Anastasija je ovogodišnji dobitnik nagrade "Večernjih novosti" za Dečji podvig godine.

Anastasija Vujić je gostujući na RTS-u rekla da je srećna kada drugima donese radost. Priznanje koje je dobila joj, kaže, mnogo znači jer će za nju čuti deca koju obilazi.

Kaže da obilazi tri bolnice i škole za slepe i slabovide.

Ideja je rođena kroz razgovor majke i ćerke. Tada je rešila je da promeni svet tako što će obilaziti drugare koji su u bolnici, nositi im poklone i družiti se sa njima.  

Posle razgovora sa majkom shvatila da je bitno da bude bolji čovek, pomaže deci i da je tako  počela.

"Ideja se rodila kada sam za Božićnu proslavu u Hramu Svetog Save pevala u crkvenom horu, a gosti su bili deca iz bolnice u Sokobanjskoj ulici. Sva deca iz hora dobila su novogodišnje paketiće, a ja sam svoj podelila sa bolesnim mališanima. Kasnije, u razgovoru sa mamom, shvatila sam da zaista želim da pomažem deci koja su na lečenju u bolnicama. Prvi, mali paketić sam odnela jednoj bolnici u Sokobanjskoj ulici. Ubrzo su mi se pridružili najbolji prijatelji, drugari iz odeljenja", kaže Anastasija.

Jedini uslov u humanitarnoj akciji "Naše malo - za dečiji osmeh" jeste da ne primaju novac. Doniraju se slatkiši, razmenjuju profili na Instagramu, igračke i bojanke.

"Mislim da im je najvažnije druženje i vreme provedeno, i igra s njima, društvene igre i tako. Najčešće se trude ponovo da dođu", kaže Anastasija Vujić.

Navodi da su se toj akciji pridružili svi njeni najbliži prijatelji i odrasli.

Ovoj akciji se priključio i jedan čovek iz Švedske, koji šalje slatkiše kao i jedan iz Grčke.

Akciju građani mogu pomoći preko Instagrama, da lično odnesu u parohijski dom Hrama Svetog Save i ostave kod portira. Sledeća akcija je 15. i 16. februara.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво