Beogradski gimnazijalci osvojili prvo mesto na takmičenju o bezbednosti saobraćaja

Na takmičenju o bezbednosti saobraćaja "Tvoja ideja tvoja inicijativa" učenici trećeg razreda Četrnaeste beogradske gimnazije podelili su prvo mesto sa još pet ekipa iz čitavog sveta.

Srednjoškolci su najugoženiji u saobraćaju, kaže ovo istraživanje. Upotreba alkohola i psihoaktivnih supstanci, nepažnja i opuštenost često su uzroci saobraćajnih nesreća u kojima stadaju.

Želeći da ukažu na opasnosti učenici Četrnaeste gimnazije napravili su video kojim su se našalili na svoja ponašanja u saobraćaju.

Budući da obuka iz prve pomoći, kako kažu, i nema baš mnogo deo istraživanja o povredama i njihovom saniranju uradili su sa službom beogradske hitne pomoći.

Najzaslužnija za ovu nagradu je svakako profesorka engleskog jezika koja je svu dokumentaciju morala da prevede i prilagodi strogim kriterijumima na takmičenju.

"Radim na projektu 'Bezbednost na putu za sve' koji smo sprovodili negde oko osam nedelja, nekoliko meseci dok nismo konačno došli do uspešne završnice", ističe Marija Dragnić, profesorka Četrnaeste beogradske gimnazije.

Pre dve godine ovu prestižnu nagradu dobila je Saobraćajna škola iz Zemuna, međutim ove godine pobedila je gimnazija koja većinom ima društvena i prirodna usmerenja, pa je time uspeh veći.

"Ja sam zaista presrećan što mogu i vas da pozdravim i vama da čestitam, jer se ovaj projekat sprovodi u preko 37 zemalja celog sveta", poručila je Milan Belin, "Reno Srbija".

Glavna nagrada u vidu tableta stiže iz Pariza, a kancelarija "Renoa" iz Beograda dodelila je prigodne poklone celom odeljenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво