Od bundeve iz Crepaje i turšija

Porodica Đukić iz Crepaje proizvodi bundeve, od kojih prave i različite slatke namaze i turšiju, što je novina na tržištu. Planiraju da zaštite svoj brend i originalne recepte.

Dejan i Marija Đukić su po struci tehnolozi. Poslednjih nekoliko godina posvetili su se organskoj proizvodnji bundeva na dva hektara. Većinu od 40 tona, koliko dobiju, prodaju sirove, ali su počeli i da ih prerađuju i prave slatke namaze, turšiju i kandiranu bundevu, što im se više isplati.

"Sveža bundeva ide prema marketima, a oni zatežu sa plaćanjem. To su muke, čeka se, a kod proizvoda pare dođu odmah", kaže Dejan Đukić.

Svi recepti su originalni i osmislila ih je Marija, a prvi degustatori su joj uvek deca i prijatelji.

"Bundeva je sama po sebi zdrava. Trudili smo se da u svim receptima koristimo malo šećera, namazi su nam niskokalorični. Sve je, inače, bez konzervansa jer su naši glavni degustatori prvo deca", ističe Marija Đukić.

Svoje proizvode od bundeve Đukići za sada prodaju samo po bazarima i sajmovima hrane i pića. Nije im cilj da to budu velike količine, već je bitan kvalitet.

"Plan je da idemo prema radnjama zdrave hrane, prodavnicama ekskluzivnih proizvoda, jer ovo nije svakidašnje, ovo je nešto novo, specifično, tako da traži specifičnu klijentelu", dodaje Dejan Đukić.

Bračni par iz Crepaje planira da sledeće godine kupi malu hladnjaču i mašinu da im olakša posao, jer skoro sve rade ručno. A najvažnije je da zaštite ime, logo i recepte svojih prizvoda, kako bi bili prepoznatljivi na tržištu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво