Protest prosvetara u Užicu protiv nasilja u školama

Prosvetni radnici iz Užica okupili su se večeras ispred gradske kuće u znak protesta zbog sve prisutnijeg nasilja u školama, posebno nasilja nad prosvetnim radnicima koje se često prećutkuje.

Neposredan povod za protestni skup u Užicu je napad i prebijanje učitelja od strane đaka kojem je predavao pre deset godina i napad iste osobe na profesorke u srednjoj školi.

Užički prosvetni radnici, solidarišući se s napadnutim kolegama, traže od nadležnih da rade svoj posao, podršku, a ne napade od roditelja kao i pravo na dostojanstven rad u bezbednim školama.

Za sigurnu školu očekuju podršku roditelja, javnosti kao i odgovarajuće reakcije školske uprave, sudstva, policije, Centra za socijalni rad.

"Nećemo da nas biju, nećemo da ćutimo i trpimo", poruka je profesora, nastavnika, učitelja koji podsećaju da su oni prosvetni radnici 24 sata dnevno, i u školi i na ulici i da je dostojanstvo i bezbednost u najboljem interesu i učenika, zaposlenih i celog obrazovno-vaspitnog sistema.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво