Štrajk u Sremskoj Mitrovici nakon što je učenik napao direktora

Prosvetni radnici u Sremskoj Mitrovici organizovali su štrajk upozorenja kao reakciju na incident od pre dva dana, kada je učenik 8. razreda fizički napao i povredio direktora OŠ “Jovan Jovanović Zmaj".

Prvi čas u prepodnevnoj smeni ni u jednoj od 15 osnovnih i srednjih škola nije održan, a neće ga biti ni u poslepodnevnoj smeni.

Predsednik Izvršnog odbora Sindikata prosvetnih radnika Sremske Mitrovice Joca Kopčić kaže da je razlog takve odluke porast nasilja u školama.

Pre svega, kako kaže, porast vršnjačkog nasilja, porast nasilja roditelja prema prosvetnim radnicima, kao i porast nasilja učenika prema prosvetnim radnicima.

"Mi odavde iz Sremske Mitrovice, koja je nažalost epicentar dešavanja, želimo da pošaljemo jasnu poruku – stop nasilju u školama", poručio je Kopčić.

Pored te poruke imaju i zahteve, a to je da prosvetni radnici dobiju status službenog lica, da se izmeni postojeći zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, da se promene pravilnici o društveno korisnom radu i da se promene pravilnici o postupanju u slučaju nasilja.

Podsetimo, pre dva dana je učenik osmog razreda L. Š. napao direktora škole. On ga je najpre pogodio sedištem od bicikla u glavu, a potom mu je zadao više udaraca u glavu. 

Direktor je zbog zadobijenih povreda završio u Hitnoj pomoći. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво