Jagodina, obeležena 21. godišnjica memorijalnog kupa “Potpukovnik Goran Ostojić“

Dan 63. Padobranske brigade i 21. godišnjica memorijalnog kupa "Potpukovnik Goran Ostojić" obeleženi su u Jagodini prigodnom akademijom i projekcijom dokumentarno–igranog filma "Ratne priče sa Košara".

Dirljiv momenat u Jagodini. Susreli su se neposredni akteri borbi na Košarama - veterani 63. padobranske brigade, porodica i prijatelji njihovog tadašnjeg komandanta potpukovnika Gorana Ostojića i autori filma "Ratne priče sa Košara".  

Prilika da se još jednom sete i odaju poštu Goranu Ostojiću koji je poginuo, baš kako to u zakletvi 63. padobranske piše - "za otadžbinu, za druga, za vojničku i ratničku čast".

"Gorana sam poznavao 30 godina, otkad sam počeo da radim. Zajedno smo prošli mnogo toga. Imao sam tu nesreću da mu ja sklopim oči, jer sam medicinski tehničar. Bila je čast raditi sa njim", rekao je Dejan Račić, zastavnik u penziji.

Film naše kuće i "Zastava Filma" "Ratne priče sa Košara" ne prestaje da interesuje javnost. Na Jutjubu već ima 2,2 miliona pregleda.

"Zašto je toliko ljudi pogledalo taj film. Sa jedne strane o tom eništa nismo znali. Sa druge trnae mislim da je taj film ispričan na jedan emotivan i iskren način i da ta ljudska priča je privukla svakog od nas da pogleda taj film i da kaže da je to moglo da se desi meni, mom mužu, detetu ili bilo kom drugom", istakla je autorka filma Slađana Zarić.

Organizatori memorijalnog kupa "Potpukovnik Goran Ostojić" zahvalili su se svima koji čuvaju sećanje na hrabrog borca sa Košara, a dobitnici plaketa su i Slađana Zarić i dopisništvo RTS-a u Jagodini.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво