Stefanović: O zaposlenima se ne brine samo nabavkama uniformi

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da se o zaposlenima ne brine samo kroz nabavku uniformi, vozila, novog naoružanja i povećanjem plata, već i kroz brigu o njihovom razvoju na pravičan način.

Poslednje četiri godine bile su godine najznačajnijih reformi u Ministarstvu unutrašnjih poslova, rekao je Nebojša Stefanović na konferenciji "Efekti reforme upravljanja ljudskim resursima u MUP-u – Mi brinemo o ljudima koji brinu o bezbednosti građana".

Najavio je da će sutra u redove MUP-a stupiti još 677 novih policajaca.

"O zaposlenima se ne brine samo kroz nabavku uniformi, vozila, novog naoružanja i povećanjem plata, već i kroz brigu o njihovom razvoju na jedan pravičan način", istakao je ministar.

Zahvalio je Kraljevini Švedskoj koja je pomogla da se reforme ljudskih resursa u MUP-u sprovedu, kao i svim zaposlenima u Sektoru za ljudske resurse koji su taj veliki posao odradili.

Pomoćnik ministra i načelnik Sektora za ljudske resurse Katarina Tomašević istakla je da se Sektor za ljudske resurse, od 2015. godine kada je formiran, trudio da se iz administrativne i kadrovske službe transformiše u moderan sistem upravljanja ljudskim resursima.

Savetnik u ambasadi Kraljevine Švedske Ola Anderson istakao je da Švedska pruža podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova od 2004. godine i da je do sada pomogla sa oko 25 miliona evra u raznim oblastima.

Naveo je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u ovom pogledu uzor drugim institucijama i dodao da su sprovedene reforme izuzetno značajne za ispunjavanje kriterijuma na putu Srbije ka Evropskoj uniji.

Tim lider implementacione agencije IMG Hans Ulens objasnio je da su od 2014. godine sprovedena dva projekta, podrška strateškom razvoju sistema za informacione tehnologije koji je završen, kao i projekat strateškog upravljanja i razvoja kapaciteta za evropske integracije MUP-a, koji bi trebalo da se završi sredinom 2020. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво