Ružić: CarGo je registrovao APR, ne ministarstvo

Udruženje "CarGo" registrovala je Agencija za privredne registre (APR), a ne Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, jer to i nije posao ministarstva, rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Ružić je na taj način odgovorio na optužbe taksista koji blokiraju grad da je udruženje "CarGo" registrovano u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

"Ono što sam poslednje čuo jeste to da je dotično udruženje navodno registrovano u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, pa čak i kod mene lično. Ja ne vršim registraciju. Registraciju udruženja obavlja Agencija za privredne registre od 2011. godine", rekao je Ružić.

On je naglasio da država ima instrumente, mehanizme i Radnu grupu, koju vodi potpredsednica Vlade, da se dođe do održivog rešenja u ovom slučaju.

"Svi se borimo za vladavinu prava. Zakoni moraju da se poštuju, ali i da se čitaju", poručio je ministar Ružić.

Dodaje da u fokusu treba da budu Beograđani i da mora da se vodi računa o njima, a da je Ministarstvo koje vodi spremno da da podršku Radnoj grupi, koja je formirana pre šest meseci.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво