Ivanka Popović: Pad na Šangajskoj listi nije neočekivan

Rektorka Beogradskog univerziteta (BU) Ivanka Popović izjavila je, povodom vesti o padu BU na Šangajskoj listi za više od 100 mesta u 2019. godini, da je i samo "prisustvo BU na toj listi uspeh, s obzirom na nedovoljna ulaganja za nauku i visoko obrazovanje u Srbiji".

Ivanka Popović je za FoNet rekla da pad BU na listi "nije neočekivan" i da se to znalo i očekivalo, jer su pokazatelji to nagoveštavali već prethodnih nekoliko meseci.

"Nadam se da ćemo uspeti da popravimo ambijent u Srbiji i da će on biti biti kompetitivniji i stimulativniji za nauku i obrazovanje", rekla je za FoNet rektorka BU.

Popovićeva je naglasila da se očekuju novi propisi o Fondu za nauku i naučna istraživanja i izrazila nadu da će, shodno tome, novi propisi "u naredne dve godine dati rezultate".

Beogradski univerzitet pao je na Šangajskoj listi za 2019. godinu za više od 100 mesta.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво